KleanLabs® mobil tisztatéri konténer, egy új magyar fejlesztés

KleanLabs® mobil tisztatéri konténer, egy új magyar fejlesztés

A tisztatéri technológia nem ismeretlen fogalom az ipar számára, sőt, sok esetben nélkülözhetetlen is a vonatkozó tisztasági szabályok és elvárások betartása érdekében. A Hűtőépítő erre a megjelenő igényre egy új mobil megoldást hozott létre. A KleanLabs® mobil tisztatéri konténer egy könnyen szállítható és jól felszerelhető, komplex, de egyben kompakt megoldást kínál. Cikkünkben arról írunk, hogy:

Hogyan épül fel egy tisztatéri konténer?

A KleanLabs® mobil tisztatéri konténerek alapját vagy egy 20, vagy 40 lábas tengeri konténer adja. A konténer vázának köszönhetően a termék strapabíró és egyben világszerte könnyen szállítható vasúton, hajón és közúton is.

A tisztatéri konténerre vonatkozó ISO szabványok

A tisztaterek esetében a legelterjedtebb szabvány az ISO 14644. Az 1-től 8-ig terjedő tisztasági skálán a Hűtőépítő terméke ISO 7 és ISO 8-as besorolásban készül. A mobil megoldás így lesz ár-érték arányban kedvező, valamint a leggyakoribb felhasználási formák sem igényelnek ennél komolyabb tisztasági fokot.

Mobil tisztatéri konténer felhasználási területei

A terméket leggyakrabban ideiglenes munkaállomásként alkalmazzák. Példaként kiváló helyettesítő lehet egy épített tisztatér meghibásodása vagy karbantartása esetén a felújítás idejéig. A konténer elhelyezhető beltéren és kültéren is, így valóban rugalmasan felhasználható megoldást nyújt.

A mobil tisztatéri konténerek korlátai

A KleanLabs® mobil tisztatéri konténerek előnyei és hátrányai című cikkben a Hűtőépítő bővebben is beszámol a termék tulajdonságairól.

ISO szabvány besorolás

A KleanLabs® megoldása az ISO 14644 szabvány alapján készül, ISO 5-ös legmagasabb besorolással. Ennél tisztább környezet kialakítása nem, vagy csak nagyon költséges módon lehetséges mobil rendszerben.

Berendezett KleanLabs® tisztatéri konténer
Berendezett KleanLabs® tisztatéri konténer

 

Kialakítási korlátok

A konténerbe épített rendszernek a beépítése erősen korlátozott a vázszerkezetnek köszönhetően. A 20 vagy 40 lábas konténer beépítése 1:3-hoz, illetve 1:5-höz arányban valósítható meg.

A KleanLabs® mobil tisztatéri konténerek előnyei

A terméket többféle tisztatéri megoldással is összehasonlítottuk. A hagyományos rendszer az épített tereket jelenti. A moduláris megoldások az előző egy rugalmasabb verziója, jó skálázhatóság és költséghatékonyság jellemzi köszönhetően az adott funkcióra optimalizálható moduloknak. A szállítható, kisebb méretű 1-2 m2-es egységek általában könnyen szét és összeszerelhetőek, akár görgőkkel is ellátott megoldások, így mozgatásuk igazán egyszerűen megoldható.

Mobilitás, szállíthatóság

A többi megoldáshoz képest a tisztatéri konténer nem igényel szerelést mégis könnyen szállítható. A szabványos megoldás miatt csak egy konténer emelő és szállító szükséges. Csupán az energiaellátás kell lecsatlakoztatni és már mozgatható is a rendszer.

Strapabíró külső

A tengeri konténer szerkezeti felépítésének köszönhetően strapabíró a rendszer, mely az érzékeny belső berendezést megóvja a szállítás során. A különböző időjárási viszontagságoknak, mint például a magas páratartalom és a sós levegő, jól ellenáll minden konténer.

A tisztatéri konténer költségei és elérhetősége

A KleanLabs® megoldása kifejezetten kedvező ár-érték arányt biztosít a hagyományos társaihoz képest, melynek több oka is van:

Alapanyag- és helytakarékosság: A rendelkezésre álló hely teljes kihasználása érdekében a beépítés előre megtervezett és optimalizált. Ezzel szemben az épített rendszereknek mindig alkalmazkodniuk kell az adott épület kialakításához. Ezáltal sokszor kihasználatlan helyek lesznek a térben, valamint plusz anyag is felhasználásra kerül a megépítés során.

KleanLabs® beépítési terv felső nézetből
KleanLabs® beépítési terv felső nézetből

Elérhetőség: A termék rövid idő alatt használatba tud lépni, hiszen a megrendelés után a gyárban készre szerelik majd a helyszínre szállítás után egyből használható is. A hagyományos épített rendszerekhez képest nincs szükség a terület felmérésére, tervrajzok készítése, valamint a telepítés során minimális csak a keletkező por mennyisége az építéshez képest, így a belső tér tisztasága is könnyebben megőrizhető

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a rendszer iránt a Hűtőépítő és a KleanLabs® oldalán további információt talál a termékről.

Vélemény, hozzászólás?

Mi is a tisztatér?

Sokan használják a tisztatér kifejezést olyan terekre, amelyek valójában nem minősülnek igazán szabványos tisztatérnek. A tisztatér olyan munkaterület, ahol a levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat megfelelő berendezésekkel szabályozzák annak érdekében, hogy védjék az érzékeny technológiákat a nem kívánt szennyeződésektől.

Kapcsolatfelévtel

Tisztatér technológiás helyiségek kivitelezése:
Email: info@hutoepito.hu
Telefonszám: +36-37/737-500